Zielona Herbata HUANGSHAN MAOFENG

Zielona Herbata HUANGSHAN MAOFENG 100 g

Masz pytania?

Zapytaj sprzedawcę

(62) 767 8004

Wydaj jeszcze 100,00 zł aby uzyskać darmową dostawę!


29,00 zł brutto

14 dni na zwrot

Towar można zwrócić przez 14 dni

Darmowa dostawa

Darmowa dostawa od 50 zł

Najlepsza jakość

Oferta najlepszych producentów

Zielona herbata jest najstarszą herbatą świata. W Chinach zielony napar to tradycja sięgająca blisko pięciu tysiącleci. Z początku zielona herbata była używana wyłącznie jako lekarstwo. Dopiero po kilku wiekach zaczęto doceniać jej walory smakowe i wykorzystywać jako używkę. Jedyne w swoim rodzaju działanie zielonej herbaty wynika z sumy wszystkich jej składników.

Zielona herbata Huangshan MaoFeng to prawdziwy specjał wśród zielonych herbat. Jej srebrzysto-zielone listki wydzielają łagodnie kwiatowy aromat, zaokrąglony cieniem słodyczy. Należy do herbat o kwiatowym jako wiodącym kierunku smakowym. Zielony napar darzy nas ciepłem, daje poczucie spokoju i przytulności i z każdym łykiem rozwija swe łagodne zdrowotne walory.

Chińscy i japońscy naukowcy wierzą, że odkryli w zielonej herbacie tajemnicę przedłużonej młodości.

Kraj pochodzenia: Chiny

Na trwałość herbaty ma wpływ odpowiednie jej przechowywanie. Herbatę należy przechowywać w szczelnie zamykanych naczyniach, z dala od silnie pachnących produktów.

  • Oryginalna chińska herbata HUANGSHAN MAOFENG w liściach
  • Kraj pochodzenia: Chiny
  • 100 g (2 x 50 g)
  • Wyprodukowano dla Ginseng Poland

Przygotowanie dobrej herbaty jest domeną skrytych porad i magicznych rytuałów. Odpowiednia ilość suszu, temperatura wody i czas zaparzania są czynnikami, które w decydujący sposób wpływają na smak naparu. Zielona herbata parzona 3 minuty wykazuje działanie pobudzające, a kilka minut dłużej – uspokaja.

Sposób przygotowania:

Na 1 litr wody z reguły stosuje się 11-13 gramów suszu (łyżeczka to ok. 3 g). Herbatę należy zalać wodą o temperaturze ok. 75°C i parzyć maksymalnie do 5 minut. Dłuższe zaparzanie zmieni smak naparu, czyniąc go gorzkim i nieprzyjemnym. Dlatego zaleca się używać specjalnych kubków z sitkiem, zaparzaczek, czajniczków lub papierowych filtrów, które umożliwią wyciągnięcie suszu w odpowiednim czasie. Te same liście herbaty zaparzać można dwu lub trzykrotnie. W efekcie otrzymamy napar w pełni rozwijający swoje walory smakowe i zapachowe.

Na trwałość herbaty ma wpływ odpowiednie jej przechowywanie. Herbatę należy przechowywać w szczelnie zamykanych naczyniach, z dala od silnie pachnących produktów.

Składniki: Zielona Herbata Huangshan MaoFeng.